Logo zenderstreeknieuws.nl


Herdenkingsbankjes mogelijk op IJsselsteinse begraafplaatsen

IJsselstein - Een plek om herinneringen op te halen. In een mooie groene, rustige omgeving je gedachten naar geliefden te laten gaan waar je afscheid van hebt moeten nemen.

IJsselstein heeft de begraafplaatsen Hoge Akker en Eiteren opgeknapt. Oude graven zijn geruimd, het onderhoudsniveau van het groen is verhoogd en paden zijn opgehoogd.

Er is ruimte om herdenkingsbankjes te plaatsen. In de rug van het bankje een plaatje met een ‘in memoriam’ aan een dierbare. De gemeente IJsselstein stelt nabestaanden in de gelegenheid op de begraafplaatsen herdenkingsbankjes te plaatsen.

Op de begraafplaats Eiteren worden geen nieuwe graven meer uitgegeven. De begraafplaats met historische graven en een baarhuisje, omringd door een greppel en karakteristieke bomen, wordt ingericht als stilte plek in het centrum van onze stad. Een plaats om de gedachten in alle rust de vrijheid te geven.

De begraafplaats De Hoge Akker ligt net buiten de stadsgrens. Een mooie groene, begraafplaats, een plek waar je de vogels hoort fluiten en een serene rust heerst.

Op de website www.ijsselstein.nl (zoekterm Herdenkingsbankje) staan de voorwaarden vermeld voor het plaatsen van een herdenkingsbankje.

(door de gemeente IJsselstein)

Reageer als eerste
Meer berichten