Logo zenderstreeknieuws.nl


Het kunstwerk is geplaatst bij de kruising M.A. Reinaldaweg en de provinciale weg N210 ter hoogte van Benschop. (Foto: Lopikerwaarden Streekfonds)
Het kunstwerk is geplaatst bij de kruising M.A. Reinaldaweg en de provinciale weg N210 ter hoogte van Benschop. (Foto: Lopikerwaarden Streekfonds)

Tegendraadse schandpaal brengt 'ode' aan het zwerfvuil

Regio/Benschop - Het Lopikerwaarden Streekfonds heeft de kunstenaar 'Pevecé Publiek' gevraagd een eenvoudig kunstwerk in de streek te plaatsen om het zwerfvuil onder de aandacht te brengen van de bewoners. Het kunstwerk is geplaatst bij de kruising M.A. Reinaldaweg en de provinciale weg N210 ter hoogte van Benschop.

De kunstenaar heeft zo zijn eigen, tegendraadse visie op zwerfvuil. De schandpaal onderstreept dat het een schande is dat mensen zwerfvuil opruimen. Het ruimtelijk werk geeft namelijk weer dat een gezuiverde omgeving niet meer past in een leefbare omgeving. Hij is geïnspireerd geraakt door de industriële restproducten die mensen weggooien. ''Doodzonde," zegt Pevecé: "dat dit zwerfvuil wordt genoemd!. Het geeft een prachtige kleur aan de bermen en straten. De mensen zorgen zo voor een prachtig tapijt. Het plastic en blik dat zo weer in de voedselketen komt en daarmee het patatje oorlog vult met plastic en papier doet prima dienst in de magen van mensen."

"Doordat er regelmatig wordt weggegooid ontstaat er een breed aanbod van troep. Mensen die dit oprapen zijn een schandaal", aldus Pevecé Publiek: "Deze opruimers maken er absoluut een veel te schone omgeving van, waarin de jeugd zich echt niet meer thuis voelt. Zo gaat Nederland in de internationale wedloop naar vuildiversiteit dankzij dit gedrag op zijn kop."

Meer informatie zet Pevecé zelf in dit geval op zijn Facebook pagina Pevecé Publiek.

Reageer als eerste
Meer berichten