Logo zenderstreeknieuws.nl


Noodkreet voor behoud buitenbad na renovatie Hooghe Waerd

IJsselstein -  Sportfondsenbad Hooghe Waerd is wegens renovatie deze maand en de weekenden van 31 juli tot en met 20 augustus gesloten. Met de renovatie dreigt ook het buitenbad te verdwijnen. Reden voor een noodkreet en handtekeningenactie van een aantal bewoners om het buitenbad te behouden.

"Waar moeten we anders heen als het snikheet is? Er is geen recreatieplas waar we mogen zwemmen en niet iedereen heeft de mogelijkheid om verder weg naar strand of zwembad te gaan."
Het gebrek aan financiën voor toezicht is volgens de initiatiefnemers op te lossen: "Met gecertificeerde vrijwilligers of als vakantiebaantje voor jongeren met een reddingsbrigadeachtergrond. Wij willen geen peuterhoek met zand en sproeiers, wij willen – met of zonder kinderen – in het buitenbad zwemmen!"
De bewoners zijn ook ontevreden over het gebrek aan communicatie vanuit Sportfondsen over de wijzigingen.

Volgens de gemeente – die met subsidie bijdraagt aan de zwembadexploitatie – heeft de gemeenteraad na extern advies ingestemd met de modernisering van het bad, mede omdat de bezoekersaantallen terugliepen. Over het buitenbad zijn (nog) geen expliciete uitspraken gevonden.

De toekomst van het zwembad wordt meegenomen in de toekomstige Stadsvisie en de ontwikkelingen rond de Duitslandstraat.

Reageer als eerste
Meer berichten