Logo zenderstreeknieuws.nl


Redder Achraf en echtgenote Nathalie met dochtertje Rana in de bloemen gezet. (Foto: Lysette Verwegen)
Redder Achraf en echtgenote Nathalie met dochtertje Rana in de bloemen gezet. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Bloemen voor Achraf na heldhaftig ingrijpen bij ongeval

IJsselstein - Burgemeester Van Domburg heeft vrijdag Achraf Sabry in de bloemetjes gezet. Hij redde op 14 juli een vrouw die met haar auto onderaan het talud in de sloot van de N210 terecht was gekomen. Het slachtoffer kwam er gelukkig met de schrik vanaf.

In de flauwe bocht op de provinciale weg N210 van IJsselstein naar Nieuwegein ging het mis: de vrouw raakte waarschijnlijk van de weg door een schrikreactie op het door regenval glad geworden wegdek. Door het ontbreken van een vangrail duikelde ze het metersdiepe talud af, waar haar auto op de kop in de sloot belandde. Ze kan er zelf nog met moeite over praten, maar ze is haar redder intens dankbaar en zocht contact met hem.
Ze ontmoetten elkaar in het stadhuis waar Achraf en zijn echtgenote de dankwoorden en bloemen ontvingen.
De burgemeester was ook door de politie over de doortastende reddingsactie getipt. "Door het snelle optreden van Achraf is erger voorkomen", aldus de burgemeester. "Zijn ingrijpen is een voorbeeld voor anderen."
Achraf – pas sinds enkele maanden in Nederland – aarzelde geen moment toen hij de auto zag vallen. Hij liet zich naar beneden glijden en zag kans de vrouw na benauwde momenten uit haar benarde positie te bevrijden, terwijl echtgenote Nathalie met hun twee dochtertjes in zijn auto bleven en het alarmnummer 112 belden en anderen toekeken.

Reageer als eerste
Meer berichten