Logo zenderstreeknieuws.nl


Koopzondag in de zomer: gezellig, maar met veel gesloten winkels. (Foto: Lysette Verwegen)
Koopzondag in de zomer: gezellig, maar met veel gesloten winkels. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Zomerse koopzondag: 'Alles open of alles dicht'

IJsselstein - De koopzondag trok wel mensen maar niet alle ondernemers naar de binnenstad. Meer dan de helft van de winkels was zondag gesloten en een aantal horecagelegenheden hield wegens vakantie de deuren dicht. Tel daarbij wat leegstaande panden op en het beeld van de koopzondag is niet wat het zou moeten zijn.

'Ontmoet elkaar in IJsselstein' is het motto van de stad. En: 'Laatste zondag van de maand is koopzondag in IJsselstein'. "Dan moeten de winkels wel open zijn", is het commentaar van een bezoeker.
Twee dames zijn speciaal uit Nieuwegein gekomen, maar zijn teleurgesteld dat er zoveel winkels dicht zijn. Een rondje door de winkelstraten laat zien dat vooral de unieke kleine modezaken, juweliers en cadeauwinkels het laten afweten. Zelfs De Waag is gesloten. Maar de terrassen die open zijn zitten vol en er slenteren wat bezoekers door de straten.
Een van de ondernemers stelt: "Dit kan geen koopzondag zijn. We moeten óf met zijn allen open óf met z'n allen dicht. Dat is de afspraak. Anders in juli maar geen koopzondag."
Een klant grapt: "Ach, het is komkommertijd, maar zelfs komkommers zijn vandaag niet te koop want de groentewinkel is dicht. En enkele jaren terug was er helemaal niets te doen in de zomer."
Op zondag 27 augustus is er weer koopzondag, met Outlet. Dat was vorig jaar een succes.

Reageer als eerste
Meer berichten