Logo zenderstreeknieuws.nl


Truck- en Tractorpullingfestijn in Montfoort

Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus organiseert de PJGU Pulling Montfoort voor de 17e keer de truck- en tractorpulling. Dit tweedaagse evenement, welke plaatsvindt op de M.A Reinaldaweg, bestaat op de vrijdagavond uit een truckpulling en op zaterdag uit de tractorpulling. De trucks en tractoren strijden om zoveel mogelijk punten te behalen om bovenaan het seizoensklassement te komen.

Vrijdagavond om 19.00 uur start de truckpulling wat zeker een bijzondere avond gaat worden waar je bij moet zijn geweest. Het geweld van de trucks is tot ver in de omgeving waar te nemen, maar het live zien van de wedstrijd is waar het om gaat. De hobbysportklasse en supersportklasse zorgen deze avond voor een spektakel met de voorwielen van de grond en de vlam in de pijp.

Op zaterdag wordt er om 14.00 uur gestart met de tractorpulling. Neem gerust uw kinderen mee, want ook voor hen is er van alles te doen. Zo is er een heuse kinderarena ingericht o.a. een stormbaan, gewoon springkussen, bungee-trampoline en kinderboerderij. Zoals elk jaar zijn ook onze schminkers weer aanwezig.

Elk jaar hebben we onze vaste klasses zoals de hobbysport, supersport en sportklasse. Daarnaast rijden dit jaar de Mini Unlimiteds in Montfoort. Je verbaast jezelf wat voor kracht deze kleinere wagens hebben. Het hoge vermogen in verhouding met hun lage gewicht zorgt ervoor dat de machines moeilijk te besturen zijn. Ze schieten vaak van links naar rechts over de baan. De Light Modifieds zijn ook van de partij op 12 augustus. In deze klasse is bijna alles geoorloofd en ze kunnen wel vermogens van 8000 Pk hebben.

Beide dagen worden afgesloten met een groot tentfeest. Op vrijdag mogen wij de DareDevils ontvangen, zij krijgen het voor elkaar om iedereen uit hun dak te laten gaan. Op zaterdagavond komt Martijn Kolkman van Q-music langs voor het welbekende ‘Q-music the Party’ inclusief het foute uur. Om de avond nog feestelijker te maken is er ook nog een optreden van Snollebollekes.

Meer informatie over PJGU Pulling Montfoort en de wedstrijd is te vinden op www.pjguzuidwestutrecht.nl

Reageer als eerste
Meer berichten