Foto: Lysette Verwegen

Ruim honderd bezoekers voor Thee in de Tuin

IJsselstein - Ruim honderd bezoekers daalden zondag de Walkade af naar het Vestingplantsoen om thee te drinken met allerlei soorten taart, om kruiden te knippen en te genieten van de rust, de historische omgeving en alles wat groeit en bloeit in de Historische Kruidentuin.

De vrijwilligers van Eetbaar IJsselstein, die de tuin het hele jaar door onderhouden, hadden het druk. "Meestal worden er vooral tuin- en gewassentips uitgewisseld, vandaag ook veel recepten", aldus de vrijwilligers.
De bezoekers kwamen niet alleen uit IJsselstein en regio, maar ook uit Noord-Holland. "Een stel bezoekers hadden op internet iets gezocht over een koolplant en kwam zo op onze website terecht. Ze hebben hun dagje vrij reizen benut om bij ons rond te kijken."

De theeactiviteit trok zelfs een jarige met haar bezoek als onderdeel van een feestelijke excursie door IJsselstein.

Uit de ingezonden taarten – van cheesecake met vruchten tot courgette- en havermouttaart, bananencake en chocolademuffins – werd de frambozentaart van Karin Schaap als lekkerste gekozen. Goed voor eeuwige roem en een jaar gratis theedrinken bij Eetbaar IJsselstein. 

Meer berichten