Logo zenderstreeknieuws.nl


Heel IJsselstein in de zon!

De gemeente IJsselstein heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Het verduurzamen van bestaande woningen levert hierin een belangrijke bijdrage. Om u beter te helpen uw woning te verduurzamen is een groepsaankoop voor zonnepanelen gestart.

Met de groepsaankoop wil de gemeente ervoor zorgen dat het aandeel lokaal opgewekte duurzame energie in de gemeente stijgt. Het doel is een vertienvoudiging van zonne-energie (van 1,6 naar 16 TJ) in 2020 en een verdubbeling van adressen met zonnepanelen (van 450 naar 900). De groepsaankoop loopt via het Regionaal Energieloket.

U kunt nog mee doen!
De groepsaankoop ‘Heel IJsselstein in de Zon’ is in juni gestart en verloopt zeer succesvol. Twee drukbezochte bewonersavonden in de bibliotheek en meer dan 300 woningeigenaren die zich hebben ingeschreven voor de groepsaankoop. Inmiddels zijn er meer dan 200 woningopnames uitgevoerd.

Het kan zijn dat de zomervakantie van inwoners de plannen voor zonnepanelen heeft doorkruist. Daarom geeft de gemeente inwoners de gelegenheid om op de valreep toch nog mee te doen met de groepsaankoop.

Inschrijven kan nog tot 25 augustus inschrijven. Aanmelden op: www.acties.regionaalenergieloket.nl of neem contact op via t. 088-5254110.

De groepsaankoop loopt via het Regionaal Energieloket. Dit loket is samen met vijftien gemeenten uit de regio opgezet om huiseigenaren te helpen hun woning te verduurzamen. Bleeve beheert het loket en coördineert de groepsaankoop. Uit een vijftal lokale en regionale aanbieders is Solarprof uit Snelrewaard gekozen als bedrijf met de beste prijs/kwaliteit verhouding. De korting ligt tussen de 10 en 15%.

Reageer als eerste
Meer berichten