Logo zenderstreeknieuws.nl


Trainende zwemmers in de Hollandse IJssel. (Foto: Bob Dankbaar)
Trainende zwemmers in de Hollandse IJssel. (Foto: Bob Dankbaar) (Foto: Bob Dankbaar)

Steeds meer zwemmers in de IJssel voor A Local Swim

IJsselstein - De laatste weken zijn er heel wat zwemmers te zien in de Hollandsche IJssel. En niet zonder reden: er wordt getraind voor het evenement 'Zwem ALS de wereld uit', dat zal plaatsvinden op zaterdag 2 september vanaf 12.00 uur aan het Hazenveld.

Ook ouders en medewerkers van kinderdagverblijf Spring in 't Veld trainen als 8-koppig team met de toepasselijke naam 'Spring in 't Water' voor de twee kilometer die ze moeten afleggen. "Net als de driehonderd andere deelnemers willen we onze sponsors waar voor hun geld geven", vertelt Hanneke van Basten. Ze zijn gestimuleerd door Marlies van Barneveld, eigenaresse van het kinderdagverblijf, die ook mee zwemt. "Zij heeft de ziekte in haar omgeving meegemaakt."
Aanvankelijk was er koudwatervrees. "Niet alleen vanwege het water, maar ook omdat niet iedereen evenveel zwemervaring heeft. Daarom zijn we in juni begonnen met tweemaal per week baantjes zwemmen in het zwembad."

Zwemmen in de Hollandsche IJssel is nog iets anders. "Afhankelijk van het weer en de waterstand is het sowieso zwaarder. Met windstil en warm weer hebben een uurtje over het parcours gedaan. Sneller dan anders. We zijn gemotiveerd, zwemmen dicht bij elkaar en hopen 2 september op veel publiek langs de kant." Het evenement brengt nu al bijna 100.000 euro op.
Kijk op www.ijsselstein.alocalswim.nl voor donaties, vrijwilligers en informatie.

Reageer als eerste
Meer berichten