Logo zenderstreeknieuws.nl


Foto: Hans van Oosterhoudt

Auto-inbrekers aangehouden na stelen navigatiesysteem

IJsselstein - Dankzij oplettende buurtbewoners heeft de politie drie personen kunnen aanhouden voor een auto-inbraak op de Klompenmaker.

Zondagnacht omstreeks 5:00 uur zagen de getuigen dat er drie mannen uit een auto stapten, handschoenen aandeden en de wijk inliepen over de Klompenmaker in IJsselstein. Deze mannen vielen hen op, omdat zij deze drie mannen in combinatie met m. dezelfde auto eerder rond 3:00 uur ook al hadden gezien in de straat. Ongeveer vijf minuten later zagen zij dat de drie mannen uit de Klompenmaker renden en er snel vandoor gingen in hun voertuig.

Omdat de melders de situatie niet vertrouwden, belden zij direct 112 en ging de politie mer meerdere eenheden ter plaatse. Dankzij een duidelijke laatste rijrichting zagen de collega's van Politie Utrecht West en De Luchtvaartpolitie een soortgelijk voertuig rijden op de Meerndijk. Ter plaatse troffen zij, met ondersteuning van de oud-wijkagent van Achterveld wijkagent Tonny Poelman van Woerden op de Klompenmaker een auto aan, waarbij een navigatiesysteem gestolen was. Gezien alle feiten, omstandigheden en informatie werden de drie inzittenden van het voertuig op de Meerndijk aangehouden.

De recherche heeft deze zaak in behandeling.

Reageer als eerste
Meer berichten