Logo zenderstreeknieuws.nl


Aap Stein

Aap Stein brengt lesbrieven POG rond met Hans de Jonge

De scholen zijn weer begonnen. Dat betekent dat het weer tijd is voor Hans de Jonge om zijn lesbrieven voor Stichting Plaatselijk Overleg Gehandicapten IJsselstein (POG) rond te brengen. Hij doet dit met veel plezier en passie. Aap Stein is reuze benieuwd naar Hans zijn verhaal; de hoogste tijd dus voor een bezoekje!

Hans vertelt hoe het 17,5 jaar geleden met aanvang van zijn pensioen allemaal begonnen is. “Ik ben zelf altijd onderwijzer geweest op een basisschool in Utrecht. Via een bestuurslid van de korfbalvereniging in IJsselstein kwam ik in contact met Stella de Rijk. Zij was destijds op zoek naar iemand die het scholenproject in IJsselstein wilde introduceren en de leerkrachten kon informeren, enthousiasmeren en voorbereiden met lesbrieven. Ik was meteen gecharmeerd van het POG scholenproject en wilde hier graag mijn bijdrage aan leveren! En nu 17,5 jaar later doet 99% van de scholen in IJsselstein hieraan mee. Wekelijks geeft een groep vrijwilligers, waaronder een aantal mensen met een handicap, voorlichting aan kinderen in de groepen 7/ 8 over het leven met een beperking.”

POG zoekt nog altijd vrijwilligers! Wilt u graag een bijdrage leveren? Neem dan contact op met Stella de Rijk 06-13608324.

Aap Stein is altijd op zoek naar alles waar u als IJsselsteiner aandacht voor wilt. Bijvoorbeeld mooie verhalen, vergeten of verborgen locaties en goede initiatieven. Schroom niet en vertel het Stein! Stuur een e-mail naar redactie@onsijsselstein.nl of neem contact op. Aap Stein is ook te volgen op www.facebook.com/aap.stein

Aap Stein is een idee van Stichting Pulse in samenwerking met Zendersteeknieuws

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox