Logo zenderstreeknieuws.nl

IJsselsteiners in Singelloop voor meer orgaandonoren

Tijdens de Singelloop Utrecht op 1 oktober loopt een team van 30 lopers mee met een speciaal shirt. Bijna de hele familie van Ek uit IJsselstein loopt ook mee. Zij weten als geen ander waarom orgaandonatie belangrijk is. Aris Jan, vader van de meelopende zoon en twee dochters leeft al bijna 30 jaar met een donornier. Zonder die gift had hij dit niet kunnen doen. Hij werkt fulltime, sport een paar keer per week en doet vrijwilligerswerk.

Hij organiseert deze DonorRun om aandacht te vragen voor orgaandonatie en registratie. Via Facebook en andere media hebben zich vrienden en kennissen aangemeld.

Het is niet alleen belangrijk dat er meer organen beschikbaar komen. Er over praten en weten wat jij zelf en je naasten willen mocht je overlijden is zeker zo nodig. Dan wordt je er niet door overvallen als de vraag plotseling komt. Dan is er geen tijd om na te denken. Overigens is de kans dat je zelf een orgaan nodig hebt groter dan de kans dat je orgaandonor kan worden.

Orgaandonatie verlengt tot 7 levens en geeft vaak een beter kwaliteit van leven voor de ontvangers. Te veel mensen overlijden op de wachtlijst en dat hoeft niet. Daarom de sportieve slogan: "Supporters van het leven zijn donor!

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox