Logo zenderstreeknieuws.nl


Stein wordt warm onthaald in de Weggeefwinkel IJsselstein. Op de foto: Therese, Joke, Marjan en Alie. (Foto: Stichting Pulse)
Stein wordt warm onthaald in de Weggeefwinkel IJsselstein. Op de foto: Therese, Joke, Marjan en Alie. (Foto: Stichting Pulse)
Aap Stein

Stein winkelt zonder geld bij de Weggeefwinkel

IJsselstein - Met koffie en een koekje wordt Aap Stein onthaald in de Weggeefwinkel. De vrolijke Marjan Wierenga verteld enthousiast hoe het begin dit jaar begon.

Weggooien? Dat komt niet voor in haar woordenboek. Duurzaamheid en recycling zijn haar tweede natuur. "Als ik bruikbare spullen bij de vuilnis zag staan nam ik ze altijd mee. Ik kon niet begrijpen dat mensen dat zomaar weggooiden!" Thuis had ze een weggeefkast met spullen die ze niet meer gebruikte. Steeds meer mensen kwamen langs om spullen te brengen en te halen. In het schoolgebouw aan de Poortdijk werd haar droom werkelijkheid. De Weggeefwinkel voorziet in alles: van kleding en speelgoed tot servies, apparatuur en meer. "Het is hier echt winkelen, maar dan zonder geld. We richten de winkel in per seizoen, maar ook met carnaval, Halloween en Sinterklaas houden we rekening."

Ondernemen zit Marjan in het bloed, net als haar kracht om mensen te verbinden. "In de Weggeefwinkel komt alles samen onder één dak. Als er kapotte apparaten worden gebracht, kunnen deze gerepareerd worden in het RepairCafé. Restmaterialen kunnen ze gebruiken bij NeoDoen en Kracht in IJsselstein is de ontmoetingsplek voor werkwillenden."

Aap Stein voelt zich er direct thuis. Het is druk met mensen die spullen brengen en halen. Marjan is haar vrijwilligers enorm dankbaar. ''We zoeken ook nog altijd mensen die ons willen helpen.''

De Weggeefwinkel is te vinden in het voormalige schoolgebouw van De Brug-Jan van der Wijngaard aan de Poortdijk 101. Openingstijden: elke dinsdag van 12.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur. Kijk ook op Facebook De Weggeefwinkel IJsselstein. Of bel 06-42900068.

Meer berichten

Shopbox