Als het 's nachts koud is, kunnen deze kinderen dankzij gehaakte dekentjes uit Linschoten warm slapen. (tekst: Janneke Severs-Hilgeman, foto: Nel Bloemheuvel)
Als het 's nachts koud is, kunnen deze kinderen dankzij gehaakte dekentjes uit Linschoten warm slapen. (tekst: Janneke Severs-Hilgeman, foto: Nel Bloemheuvel)

Gehaakte warmte in koude nachten

Algemeen 139 keer gelezen

Linschoten / Kenia - Kindertehuis Happy Rock Center (HRC) in Kenia is verhuisd naar het noordelijker gelegen Eldoret. Het tehuis voor wees- en straatkinderen zonder toekomstmogelijkheden werd opgericht in het zeer tropische Mombasa door de Linschotense Nel Bloemheuvel en haar man John. Het tehuis is nu gelegen in het koudere noorden van Kenia, met koude nachten.

Het Happy Rock Center is na de verhuizing te vinden Eldoret, in het noordelijk gelegen groene gebied de Rift Valley met wel twee regenseizoenen per jaar. De huizen zijn opgetrokken uit één-steens muren zonder isolatie. De nachten zijn er flink koud.

Sponsorkindje

Toen de Linschotense Annet van Ballegooijen dat hoorde haakte ze meteen een dekentje voor haan sponsorkindje Esther. Toen die af was bedacht zij het plan om voor alle Happy Rock kinderen een deken te maken.

In Eldoret werd het plan met vreugde omarmd. Hoewel Annet heel graag haakt, vond ze een kleine dertig dekens wel wat veel, en daarom werd aan familie, vriendinnen en kennissen in Linschoten en daarbuiten een beroep gedaan om een handje te helpen. En aan die oproep werd gehoor gegeven. Er is flink gehaakt aan dekentjes in verschillende afmetingen. De afmetingen voor een eenpersoonsbed is 2.10 x 1.50 m, een kleuterledikant 1.00 x 1.20 m en een wieg 0.40 x 0.80 m.

Enthousiasme

De inmiddels afgeleverde dekens werden door kinderen in Kenia met diep respect en groot enthousiasme ontvangen. “Die mooie, warme dekens zijn hier totaal geen overbodige luxe. Dat ze er zo mooi zouden worden hadden we niet ingeschat. Het is super gezellig in de slaapkamers dank zij het ijverige werk van vele mensen die van ons houden”, regeert Nel vanuit het Afrikaanse Kenia. Er worden nog steeds dekens gehaakt die door sponsoring naar Kenia worden verzonden.

www.happyrockcenter.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10