Logo zenderstreeknieuws.nl


Inpakavond kerstpakketten
Inpakavond kerstpakketten (Foto: Hilde Wobma)

Jaarlijkse kerstpakkettenactie Diaconaal Overleg

Op 18 december organiseert het Diaconaal Overleg IJsselstein weer een kerstpakkettenactie in het Kruispunt te IJsselstein.

In het DOIJ werken verschillende kerken samen. Zij proberen om te zien naar de medemens en hulp te bieden waar dit nodig is. Zij werken ook samen met bijvoorbeeld het Sociaal Team, Vluchtelingenwerk, Stichting Leergeld enz. Het diaconaal Overleg is ook aanwezig bij gemeenteavonden en denkt actief mee over onderwerpen als ‘kind en armoede’ en over minimabeleid.

December en eigenlijk het gehele najaar staat voor het DOIJ in het teken van de jaarlijkse kerstpakkettenactie. Hiermee proberen de samenwerkende kerken mensen die het financieel erg moeilijk hebben een ‘hart onder de riem te steken’. In zo’n pakket zitten boodschappen die voor een gezin welkom zijn, maar ook lekkere dingen om tijdens de feestdagen te gebruiken. Traditioneel zit er altijd een feeststol bij. Het is een actie waarbij veel vrijwilligers ook MAS leerlingen met veel plezier bij helpen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze actie? Op onze website www.diaconieenijsselstein.nl kunt meer informatie vinden over de kerstpakkettenactie! Misschien wilt u een bijdrage leveren? We zijn heel blij als u boodschappen wilt geven. (houdbaar en geen tabak en alcohol) Maandagmiddag 18 december vanaf 13.00 kunt u boodschappen brengen in het Kruispunt aan de Touwlaan. Of als u ons financieel wilt ondersteunen, kan u uw bijdrage storten op rekeningnummer NL 43 RABO 0159 2783025 t.n.v. diaconie van de PGIJ, ovv kerstpakkettenactie 2017. Onze hartelijke dank als u ons wilt ondersteunen.

Meer berichten

Shopbox