Mijn leven als IJsselsteinse jongere

Last van je schouders

Wat valt er dan een enorme last van je schouders als je het laatste antwoord van je laatste toets uit de toetsweek hebt opgeschreven. Niet dat je meteen het gevoel hebt dat de toets echt lekker ging, of dat de toetsweek in het algemeen lekker ging, het feit is dat je er klaar mee bent. Zowel letterlijk als figuurlijk. En ook ik mag zeggen dat ik deze week vol stress wederom heb overleefd. Niet dat het fenomeen stress nu volledig aan de kant kan worden geschoven, de resultaten die tellen! En zolang je die cijfers niet op Magister ziet staan, een schoolapp voor huiswerk &cijfers, heb je dus nog weken na de toetsweek las van stress. En dat is bij mij ook het geval.
Op het moment dat ik dit columnpje aan het typen ben kan en mag ik best tevreden zijn met de resultaten die zijn teruggekomen. Nadeel is wel dat de toetsen die minder gingen, nog niet terug gekomen zijn. Afwachten geblazen dus. Maar dat mag de pret niet drukken. Zeker nu deze week van ellende dan eindelijk voorbij is. Het zou natuurlijk wel leuk zijn als de resultaten overeenkomen met de inzet die je dagenlang, zo niet nachtenlang hebt getoond. Vooral bij de avonden voor een bepaalde toets droop het angstzweet van mijn voorhoofd af. Die druk van het moeten presteren en de vraag: Ken ik het eigenlijk wel?
Nu deze week voorbij is kan ik het gaan hebben over leukere dingen. Ik ga ik namelijk naar Londen, zoals ik al eerder vermeld heb.
Het idee is dat we in een volledig onbekend gastgezin worden gedropt , waar we een week mee gaan doorbrengen. Die 'we' houdt in: ik zelf en een paar maten. Ik kan zeggen dat ik er erg veel zin in heb. Hoge verwachtingen gaan gepaard met de vraag bij welke Engelsman of Engelse vrouw ik terecht kom. Ik ben zeer benieuwd.

- Wordt vervolgd -

Bram Wijnholt

Meer berichten