Logo zenderstreeknieuws.nl


De brandweermannen en -vrouwen werden vrijdag in het zonnetje gezet. (Foto: Lysette Verwegen)
De brandweermannen en -vrouwen werden vrijdag in het zonnetje gezet. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Brandweermannen- en vrouwen in het zonnetje

Tijdens de jaarlijkse korpsavond werden vrijdag in de kazerne de IJsselsteinse brandweermannen en –vrouwen in het zonnetje gezet door postcommandant Marco van Rooijen, clustercoördinator Wim van Haaften en burgemeester Van Domburg.

IJSSELSTEIN - Ook werden certificaten en diploma's uitgereikt, werden jubilarissen gehuldigd en werd afscheid genomen. Wim Klomp verlaat na 35 jaar het korps en moest flink wat vrolijke anekdotes aanhoren. Collega Leendert te Braak vertrekt na 25 jaar trouwe dienst en als beste brandweerchauffeur van het land. Als hoofdjeugdleider van de jeugdbrandweer droeg hij het vaandel over.
Medailles waren er voor: Arnoud Boere en Pascal Schuttevaer voor 10 jaar openbare orde en veiligheid, de bijbehorende gesp voor 15 jaar voor Salvatore Ciuni en Robbie Klomp, de gesp voor 20 jaar en het brandweerkruis 20 jaar voor Marko van Lewe en dezelfde onderscheiding voor 25 jaar voor Marko de Bont, Leendert te Braak en John van Vliet. John Verbokkem ontving de gesp bij de medaille voor openbare orde en veiligheid 40 jaar en het Brandweerkruis 40 jaar. De uitreiking ging vergezeld door de lof van burgemeester Van Domburg. "Jullie zijn lid van de 'vrijwillige brandweer', maar jullie handelen, inzet, passie en vakbekwaamheid zijn professioneel. De stad kan op jullie vertrouwen. We zijn trots op jullie en jullie thuisfront die deze inzet mogelijk maakt."

Meer berichten

Shopbox