Beeldend kunstenaar Dick Versluis complimenteert vrijwilliger Mo Bardai. (Foto: Lysette Verwegen)
Beeldend kunstenaar Dick Versluis complimenteert vrijwilliger Mo Bardai. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Pluim voor stille kracht Mo Bardai

Mo Bardai is een van de pareltjes in IJsselveld-Oost. Dagelijks maakt hij zijn ronde door de wijk om zwerfvuil te ruimen. Daarnaast verricht hij veel klusjes voor basisschool WIJ (voorheen De Overkant en Paulusschool) en helpt hij wijkbewoners op verzoek.

IJSSELSTEIN - IJsselveld-Oost is niet de schoonste wijk; er ligt regelmatig veel zwerfvuil op straat en naast de verzamelcontainers. De handhaving laat te wensen over en mensen ergeren zich, maar weinigen ruimen het op. Mo wel. Elke dag.

Dat bleef niet onopgemerkt bij beeldend kunstenaar Dick Versluis die in de naastgelegen wijk Europa-Oranjekwartier woont. "Sinds ik het Windotternieuws op de pleinen in IJsselveld-Oost rond breng zie ik regelmatig de zooi bij de containers. Veel mensen vinden het gewoon dat jij dat dagelijks opruimt, net zoals al het zwerfafval wat je tegenkomt. Maar dat is niet gewoon! Jouw onbaatzuchtige inzet verdient een pluim", aldus Versluis.

Het compliment gaat samen met de overhandiging van een van de bekende keramiek vogels van Versluis. Met op de sokkel: 'Dank voor je grote inzet'. "Want dat is het", vindt Versluis. Mo is ontroerd. "Ik doe het graag, vanuit het diepst van mijn hart. Net als de klusjes voor de school en in de wijk, fietsen maken en groenonderhoud." En dat alles naast zijn gezin met jonge kinderen. "Dankjewel, meneer de kunstenaar!"

Meer berichten