De 15-jarige Zoë Windig kreeg de award uit handen van burgemeester De Graaf. (Foto: gemeente Lopik)
De 15-jarige Zoë Windig kreeg de award uit handen van burgemeester De Graaf. (Foto: gemeente Lopik) (Foto: Gemeente Lopik)

Lopikse Jongeren Award voor initiatiefneemster LGBT Party

De 15-jarige Zoë Windig uit Lopik heeft de eerste Jongeren Award van de gemeente Lopik toegekend gekregen. Zij organiseerde een taboedoorbrekende disco-avond Pink Friday voor LGBT'ers.

Lopik - Burgemeester Laurens de Graaf reikte de bijbehorende oorkonde donderdagavond uit tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in De Schouw. De jury vond dat Zoë flink haar nek heeft uitgestoken om deze activiteit te organiseren en zo een signaal af te geven naar de gemeente en de Lopikse gemeenschap. De party in Hoxemacoa in mei 2017 was bedoeld voor lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders, travestieten en alle anderen die van een gezellig feestje houden. Dit evenement kwam voort uit een maatschappelijke stage van Zoë, die het weleens tijd vond om zo'n evenement in Lopik te organiseren.
Het was de eerste keer dat de Jongeren Award werd uitgereikt. Het is een erkenning voor jongeren tussen de 6 en 25 jaar die zich bijzonder hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht of die een goed initiatief hebben genomen.
In de hal van het gemeentehuis wordt een Wall of Fame ingericht met de namen van de jongeren aan wie een award is uitgereikt. Daarnaast krijgen de jongeren een oorkonde uitgereikt die zij mee naar huis mogen nemen.

Meer berichten

Shopbox