Logo zenderstreeknieuws.nl


Burgemeester Patrick van Domburg knipt met de huurders van het stadhuis, Erik Luchtenberg, Henny van den Heiligenberg en Bert Roemeling, het lint naar de centrale hal door. (Foto: Bernard Brosi)
Burgemeester Patrick van Domburg knipt met de huurders van het stadhuis, Erik Luchtenberg, Henny van den Heiligenberg en Bert Roemeling, het lint naar de centrale hal door. (Foto: Bernard Brosi) (Foto: Bernard Brosi)

Een nieuw jaar in een vernieuwd stadhuis

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente werd  extra luister bijgezet door de opening van het verbouwde en verduurzaamde stadhuis.

IJsselstein - Samen met de huurders – directeur Provides Henny van den Heiligenberg, korpschef Politie Bert Roemeling en algemeen directeur UW Samenwerking Erik Luchtenberg – knipte burgemeester Patrick Van Domburg vrijdagavond op de rode loper het lint bij de voordeur door. Daarna betraden zij gezamenlijk de vernieuwde centrale hal, gevolgd door de bezoekers van de nieuwjaarsreceptie.

De vernieuwde centrale hal is gemoderniseerd en oog veel warmer dan 'de kale betonnen versie', zoals een van de bezoekers opmerkte. De receptie is vernieuwd, de loketten zijn verplaatst, er is een vergaderruimte gerealiseerd en de ontvangstruimte is ingericht met comfortabele en kleurrijke meubelen. Het schilderij van Wolkers komt beter uit en ook het kunstwerk 'Entre' – een bruikleen van Museum IJsselstein – geeft de hal een warme uitstraling. En in reliëfletters op de muur is artikel 1 van de grondwet te lezen – het gelijkheidsbeginsel – een unaniem verzoek van de gemeenteraad op initiatief van GroenLinks. De bovenverdiepingen van het stadhuis, ingericht in frisse kleuren, bieden plaats aan flexibele werkplekken voor de medewerkers. Op het dak liggen zonnepanelen en het hele stadhuis is, volgens de eisen, klimaatneutraal.

In zijn nieuwjaarsspeech stond burgemeester Van Domburg stil bij de veiligheid in de stad, de WhatsAppgroepen, participatie, de organisaties die samen werken aan de promotie van de stad, de nieuwbouw aan de Schuttersgracht en de aanleg van het Kasteelpark.

Van Domburg keek ook terug op het besluit van de gemeenteraad om UW Samenwerking met Montfoort te stoppen. "De ontvlechting en de consequenties hiervan zullen de komende twee jaar veel energie vragen van iedereen. Het is van het grootste belang voor de medewerkers én de inwoners om voortvarend en zorgvuldig aan de beëindiging van de samenwerking te gaan werken. Het college bepleit zo snel mogelijk tot een defusieplan te komen."

Meer berichten

Shopbox