Mijn leven als IJsselsteinse jongere

Een lekker bord pasta

Er resteerden ons nog twee volle dagen in die immense stad Londen en die werden erg goed besteed. Op woensdag de 29e gingen we met onze geliefde bus naar de eerste activiteit van de dag, de Tower of London, na het nuttigen van een goed ontbijtje natuurlijk. Wij mochten daar een beetje rondbanjeren en kregen in een restaurantje in de Tower een Engelse lekkernij voorgeschoteld, een zogenaamde scone. Niemand vond het echt lekker, maar gelukkig kreeg je er ook een lekkere kop koffie bij, want buiten was het echt stervenskoud die dag.

Het werd een keer geen McDonald's beste mensen

Nadat we de Tower en de Tower Bridge gezien hadden, gingen we lunchen en trokken we met z'n alle verder richting de musea die we gingen bezoeken. Wij hadden gekozen voor het Natural History Museum en ik moet zeggen dat het best indrukwekkend was. Het gebouw zelf en de entreehal, waar een enorm vissenfossiel hing, bezorgde me een stijve nek van het kijken. Het museum zelf had allerlei verschillende exposities, waardoor je tijd te kort zou kunnen komen, maar als niet alles je evenveel interesseert, is anderhalf uur toch best ruim.
Na het bezoek aan dit museum hadden we een klein middagje vrije tijd, waarin er zelfstandig gegeten moest worden. En nee, het werd een keer geen McDonald's beste mensen. We moesten ergens zijn om een uur of zeven en we besloten een halte uit te kiezen die op de metrolijn lag van de halte waar wij uiteindelijk moesten zijn. Wij kozen voor Green Park, waar je dus als je de metro uitloopt uitkijkt op, jawel, een park. Na een wandelingetje kwamen we puur toevallig langs Buckingham Palace, die konden we ook afstrepen, en even verderop zagen wij een Italiaans restaurant, daar hadden we echt zin in. Dus we bestelden allemaal een lekker bord pasta en zo gingen we met gevulde magen richting, want dat had ik nog niet gezegd , de musical. We sloten de dag dus af met The Lion King, wat erg indrukwekkend was. Nu ik zie dat ik weer veel woorden heb gewijd aan één dag, zal de laatste dag Londen volgende week verschijnen!

- Wordt vervolg dus -

Bram Wijnholt

Meer berichten