Alie Schouten, Ed Booms en Gerbiene van den Over zetten de Hospicedeuren open. (Foto: Lysette Verwegen)
Alie Schouten, Ed Booms en Gerbiene van den Over zetten de Hospicedeuren open. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Informatiemarkt over reilen en zeilen in het Hospice

Het Hospice IJsselstein bestaat al bijna zeventien jaar, maar toch is het hospice en alles wat er gebeurt voor veel mensen onbekend. Met een informatiemarkt op zaterdag 27 januari willen medewerkers Alie Schouten en Gerbiene van den Oever en Ed Booms van de Vriendenstichting daar verandering inbrengen. En potentiële vrijwilligers informeren.

IJSSELSTEIN - De deuren gaan van 13.30 tot 16.00 uur open voor belangstellenden. "Met demonstraties van de kookvrijwilligers en demonstraties over aanvullende verwenzorg voor de gasten. We presenteren de nieuwste brochure voor vrijwilligers met uitgebreide praktische informatie en we laten zien hoe we aandacht besteden aan Kind en rouw", vertelt het drietal. De informatiemarkt geeft een beeld van het hospice voor potentiële gasten en vrijwilligers. En de belangrijke bijdragen van de Vriendenstichting. Zoals de op maat gemaakte kast voor kinderen. "We liepen daar vanuit de praktijk – door een jonge moeder als gast – tegenaan. Kinderen beseffen wat er met hun ouder gebeurt. Hier kunnen ze lezen in speciale boekjes, knutselen, herinneringen bewaren en meer." Dankzij de Vriendenstichting kunnen ook de kamers verder worden gepimpt: "Nog huiselijker, praktischer en met gewenste aanpassingen, want er wordt intensief in geleefd. Zo blijft het Hospice een oase voor de gast en de familie. Zeker als we nog meer vrijwilligers vinden."

Meer berichten

Shopbox