Mijn leven als IJsselsteinse jongere

School de place to be?

School is voor de meeste jongeren, en ook voor mij, gewoon niet de 'place to be.' We zitten het liefst thuis of spreken wat af met vrienden. De eerste persoon die met een lachend gezicht de schooldeuren binnengaat moet ik nog tegenkomen. Maar ondanks dat wij als jongeren een afkeer hebben aan school, maakt dat nog niet dat wij, als we eenmaal op school zijn, het niet naar ons zin hebben.

Want het leukste aan school is toch wel dat je je vrienden weer ziet. En als je in de pauze samenkomt vertel je elkaar weer sterke verhalen en lach je met elkaar over bijvoorbeeld die ene rare docent die uit zijn bek stinkt.
Hoewel school dus vooral saai en vaak lang is, mogen we natuurlijk wel dankbaar zijn dat we naar school kunnen gaan. Dat is misschien best een cliché, maar als je er over nadenkt dat je zonder school nog 90 jaar moet voortleven, vraag ik me af hoe ik dat ooit ga volhouden en welke gek je dan ooit een baan gaat aanbieden.
Misschien een leuk bruggetje naar die YouTubers, die hun studie hebben neergelegd om filmpjes te maken en daarmee geld te verdienen.
Het is natuurlijk een hartstikke leuke hobby, maar met name toch echt een hobby. Om een scenario te schetsen. Stel je bent een grote YouTuber, bijvoorbeeld Enzo Knol en op een gegeven moment denkt hij van ''Waar ben ik eigenlijk mee bezig?'' Hij gaat het dus niet meer leuk vinden. Maar wat moet hij dan? Ook al is hij bekend daar krijgt hij echt geen baan mee hoor.
En omdat hij geen middelbare school diploma heeft zou hij dus terug de schoolbanken in moeten gaan. En dat als 25-jarige volwassene.
Nou ja, de moraal van het verhaal is dus dat school vaak ook hele leuke kanten heeft en dat je gewoon lekker je studie moet afmaken en stel je bent Youtuber, zie het maar gewoon als hobby. Lijkt me erg verstandig.

Bram Wijnholt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden