OBS De Trekvogel
OBS De Trekvogel (Foto: eigen foto)

Touwladder en Trekvogel op volle sterkte verder

Openbare basisscholen De Touwladder en De Trekvogel kunnen op volle sterkte verder nu de scholen per 1 februari administratief gezien één school gaan vormen. Doordat er steeds minder kinderen in IJsselstein en omgeving wonen, daalt het aantal leerlingen van vrijwel alle scholen in de regio.

(ingezonden door Stichting Robijn)

De Touwladder en De Trekvogel ontkomen ook niet aan die daling. Nu de scholen op papier een eenheid zijn, is het totale leerlingenaantal ruim boven de opheffingsnorm van de gemeente.

Stichting Robijn staat achter de wens van de MR´s om de scholen niet fysiek samen te voegen, maar alleen op papier. “Zo blijft het openbare onderwijs in het centrum van IJsselstein behouden” zegt bestuurder Fred Teunissen, “en dat is ons heel wat waard.” Financieel is de administratieve fusie voor het gezonde Robijn geen probleem. “We hebben de gemeente laten weten dat we voor De Touwladder ook gewoon een plek willen in de nieuwbouw aan de Touwlaan,” aldus Fred Teunissen.

Directeur Femke van den Brink van De Touwladder ziet de toekomst zonnig tegemoet: “Nu we zeker weten dat de school blijft voortbestaan als zelfstandige onderwijslocatie, kunnen we onze plannen voor de toekomst met nieuw elan gaan realiseren.” Ook De Trekvogel is tevreden met de uitkomst. “We hebben de afgelopen tijd extra ingezet op goede resultaten” zegt directeur Sjoera Vrancken. “De administratieve fusie geeft ons de rust om de uitgezette lijn vast te houden en ons volledig te focussen op het bereiken van de persoonlijke records van onze leerlingen.”

Meer berichten