Raadslid Jan van Bruchem (CDA) vermijdt belangenverstrengeling

Raadslid van het CDA Lopik Jan van Bruchem heeft het CDA bestuur gevraagd hem op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen niet op een verkiesbare plaats te zetten. Hij wil eventuele verstrengeling van belangen voorkomen.

De reden van dit verzoek is de toekomstige ontwikkeling van het plan Zeldenrust in Benschop. Van Bruchem is eigenaar van het monumentale pand en wil in het belang van het CDA alle schijn van belangen verstrengeling vermijden. Het lijkt hem verstandiger dat hij bij de gedachtevorming en het komende overleg over het plan, dit niet combineert met een plek in de Gemeenteraad.

Het CDA Lopik verliest in Jan van Bruchem een deskundig gemeenteraadslid, met name op het gebied van ruimtelijke ordening, maar respecteert vanzelfsprekend zijn besluit. Om de waardering voor de inzet van Jan de afgelopen 8 jaar als raadslid tot uitdrukking te brengen, wil het bestuur van het CDA Lopik, Jan van Bruchem als lijstduwer op de CDA-kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 plaatsen.

Tot de verkiezingen van maart zal Jan van Bruchem gemeenteraadslid blijven omdat het plan Zeldenrust in de tussentijd niet op de politieke agenda staat.

Dit is een gezamenlijk opgesteld bericht van CDA Lopik en Jan van Bruchem

Meer berichten