Foto: Conraad Meijer
Foto: Conraad Meijer (Conraad Meijer)

Felle brand verwoest botenloodsen Marnemoende

IJsselstein -  De felle uitslaande brand bij jachthaven Marnemoende aan de Noord IJsseldijk heeft in elk geval twee van de drie botenloodsen verwoest, enkele geparkeerde auto's en vele boten die in de winterstalling lagen, waaronder de beide rondvaartboten van Yselvaert.

De brandweer uit IJsselstein en omliggende gemeenten rukten - dinsdagmiddag - na het ontstaan van de brand rond 13.15 uur met groot materieel uit. Volgens een getuige is het mis gegaan bij de aanleg van de driehonderd zonnepanelen op het dak. "Tijdens de aansluiting is kortsluiting in de meterkast ontstaan. Na een felle flits brak de brand uit die razendsnel om zich heen greep." Er werden ook enkele knallen gehoord.
De werknemers konden snel wegkomen. Drie mensen werden door ambulancepersoneel behandeld voor ingeademde rook.

De dikke zwarte rookpluimen waren tot ver in de omgeving te zien en leverden gevaarlijke verkeerssituaties op door nieuwsgierige automobilisten. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen. De brand zorgde ook voor commotie onder de bezoekers van het nabijgelegen restaurant en enkele van de personeelsleden met een beperking die er werken.

Hans van Dis van Yselvaert was snel ter plekke. "Ik denk dat Yselvaert niet kan varen vanaf mei. Het zou een wonder zijn.''

Meer berichten