Mijn leven als IJsselsteinse jongere

Het belooft wat

Het was weer zo'n typisch zware week geweest voor mij, want ik heb weer eens een toetsweek achter de rug. Als jullie willen weten hoe het er in zo'n periode bij mij aan toegaat, kan ik jullie verwijzen naar een column van een paar weken terug. Wat valt er dan een enorme last van je schouders als je het laatste antwoord van je laatste toets hebt opgeschreven. 'Vooral bij de avonden voor een bepaalde toets droop het angstzweet van mijn voorhoofd af. Die druk van presteren en de vraag: Ken ik het eigenlijk wel?', schreef ik toen. Maar om daar weer een enorm verhaal aan te wijden lijkt mij tamelijk overdreven. Het zal de laatste toetsweek niet zijn.
Maar wat is het fijn als je na een lange vermoeiende week kan uitkijken naar iets heel leuks. Wat misschien nog redelijk onbekend is over mij, is dat ik een enorm liefhebber ben van de sport Voetbal. Al jarenlang ben ik fan van FC Utrecht en ik ga sinds februari van het vorige jaar zelfs ook naar wedstrijden over de grens. En als ik op vakantie ben wil ik in de buurt elk stadion dat mogelijk is bezoeken. Maar goed, op moment dat u dit leest ben ik al lang en breed weer terug.
Maar op 3 februari ging ik ook met mijn vader naar Borussia Mönchengladbach tegen RB Leipzig. Ik had er onwijs veel zin in en hoopte op een mooi duel, tussen twee goede teams in een mooi, volgepakt stadion. Maar op het moment dat ik dit schrijf, voor mijn vertrek, weet ik nog niet wat er van uitgekomen is.
Ik was al eerder in Duitsland. Vorig jaar ben ik naar Borussia Dortmund geweest, wat voor mij een van de meest waanzinnige ervaringen is geweest uit mijn leven. Alles is velen malen groter in Duitsland. De clubs, de stadions, de competitie en vooral ook de fans. Ik ben benieuwd naar de sfeer en het spel van Gladbach en Leipzig en ik kon niet wachten om te gaan.
Jullie horen natuurlijk in een volgende editie van de krant hoe het daadwerkelijk is geweest en er zal waarschijnlijk op het internetplatform YouTube ook nog een video van deze ervaring verschijnen. Het belooft wat.

Bram Wijnholt

Meer berichten