Dit is wat er overbleef van de twee IJsselsteinse rondvaartboten. (Foto: Hans van Dis)
Dit is wat er overbleef van de twee IJsselsteinse rondvaartboten. (Foto: Hans van Dis) (Foto: Hans van Dis)

IJsselstein in actie voor nieuwe boten Yselvaert

Een oproepje van Sylvia Borgers op Facebook om een benefietavond voor Yselvaert te organiseren begint door de vele enthousiaste reacties snel vorm te krijgen.

IJSSELSTEIN - 'Heel IJsselstein treedt op', vindt ze wel een leuk thema. "Het was een creatieve oprisping, toen ik hoorde van de brand bij Marnemoende, waarbij de twee Yselvaertboten zijn verwoest. De saamhorigheid in onze stad is zo groot, dan moeten we het toch samen kunnen fiksen", licht ze toe.

De plannen zijn al in werking gezet en er worden contacten gelegd met Fulcotheater, de toneelverenigingen en vrijwilligers die de organisatie kunnen trekken. "Van Dominique Dolstra hebben we al een spontane toezegging en er komen steeds meer ideeën binnen, van veilingen tot benefietoptredens, inzamelacties, sponsorlopen en meer. Als bedrijfsleven en middenstand ook meedoen wordt het echt voor en door IJsselstein."

Hans van Dis van Yselvaert is blij met alle steun. "Stel je voor dat we dit vaarseizoen toch kunnen starten." De berichtgeving in het AD over een toezegging van tijdelijke boten van de Reddingsbrigade is voorbarig. "Binnenkort worden gesprekken gevoerd, maar niets is nog zeker."

Voor een nieuwe boot is circa 35.000 euro nodig.

Ideeën voor acties, benefiet of andere hulp zijn welkom op e-mail: keramiekopzolder@hotmail.com of tel. (030) 6872457.

Meer berichten