Robbie Bekker zoekt de laatste financiële bijdragen voor zijn afstudeerfilm aan de HKU. (Foto: Bart Rietveld)
Robbie Bekker zoekt de laatste financiële bijdragen voor zijn afstudeerfilm aan de HKU. (Foto: Bart Rietveld) (Foto: Bart Rietveld)

Robbie Bekker zoekt snel geld voor zijn afstudeerfilm

Het wordt een race tegen de klok. Robbie Bekker heeft nog 2.000 euro te gaan om zijn afstudeerfilm 'In semita' te kunnen draaien en af te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De afstudeerfilm is ontstaan vanuit zijn eigen ervaringen.

IJSSELSTEIN - Robbie (21) wist van jongs af al dat hij regisseur wilde worden. Vanuit zijn rolstoel regisseerde hij al eerder films, doet hij – met een crew van vrijwilligers – al twee jaar mee aan het 48 Hour Film Project en maakte hij ook de IJVO jubileumfilm. De inspiratie voor het script van In Semita, dat hij zelf schreef, kreeg hij 7 jaar geleden toen hij ervoor koos een zware ingrijpende operatie te ondergaan. In Semita – Latijn voor 'op het goede spoor' – verwijst naar alle medische termen en het potjeslatijn dat hij om zich heen hoorde. De film is niet autobiografisch, maar draagt een boodschap uit en staat symbool voor belangrijke keuzes die iedereen moet maken. "Ik wil mensen stimuleren om belangrijke stappen te maken, ondanks de angst en onzekerheden die hen hebben tegengehouden."
In de film is het de 15-jarige Avery die de zware operatie te ondergaat en onder narcose in een droomwereld terecht komt waar hij geen grip op heeft, terwijl de chirurgen vechten voor zijn leven.

Kijk voor de crowdfunding en een filmimpressie op www.cinecrowd.com/insemita. Op 25 februari moet het bedrag van 6.500 euro gehaald zijn.

Meer berichten