Foto: Lysette Verwegen
De duurzaamste column

Voorjaarsaankoop?

Het zijn interessante tijden. We beleven de koudste weken van deze winter en tegelijkertijd zijn de eerste tekenen van het voorjaar merkbaar. Hier en daar lopen er al blaadjes uit, de vogels zingen alsof het mei is en 's middags staat de zon hoog aan de hemel. Je zou het ervan in je bol krijgen. Ware het niet dat de wind, die behoorlijk guur uit de hoek kan komen, je terugfluit. Het is nog te vroeg om te flaneren in je lentekleren.

Zo begon de eerste versie van dit stukje. En toen kwam het bericht dat de wind uit Siberië ging waaien en we de schaatsen vast uit het vet konden halen. Al mijn gedachten aan het voorjaar kunnen dus weer even de ijskast in.

Hetzelfde geldt voor mijn plan om u via een uitweiding over de huishoudbeurs en de lust naar nieuwe spullen – zo eigen aan het voorjaar – naar mijn eigenlijke onderwerp te leiden. Erg is dat uiteindelijk niet, want de nieuwe weersomstandigheden passen beter bij het onderwerp dat ik nu heb gekozen en dat uiterst actueel is.
Laat ik u niet langer in spanning houden: ik wil het hier hebben over de radiatorventilator. Dit is een vernuftig apparaatje dat je met magneten onder je radiator bevestigt. De ventilator blaast de warmte de kamer in en zorgt er zo voor dat de warmte sneller en gelijkmatiger in de ruimte wordt verspreid. De radiatorventilator verbruikt vrijwel geen energie en geeft je radiator twintig procent meer vermogen. En dat betekent ook een besparing op de stookkosten. Zeker nu. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het werkt echt.

Het apparaatje, dat de merknaam 'Speedcomfort' draagt, won al verschillende prijzen en is te koop in diverse bouwmarkten. Zelfs buiten Nederland.

En wat zo aardig is: er is een link met IJsselstein. De Speedcomfort werd namelijk mede ontworpen door de competente IJsselsteiner die ik hier eerder in een column opvoerde. Googel voor meer bijzonderheden op 'Speedcomfort'. Soms is iets wat simpel en te mooi is om waar te zijn écht waar. Overtuig uzelf maar in dit geval.

Marianne Mols  / klimaatneutraalijsselstein.nl

Meer berichten