Woningbehoefte neemt toe; Provides wil bouwen

De behoefte aan meer woningen - vooral onder ouderen en woonstarters - groeit met de dag. Dat blijkt ook uit de verkiezingsprogramma's van de partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Provides sluit zich daarbij aan en wil graag meebouwen aan IJsselstein.

IJSSELSTEIN - Maar dan moet er volgens Provides meer gebeuren dan sommige partijen in hun programma's voorstellen. Provides geeft al langer aan dat bouwen in IJsselstein moet. Om het huidige aanbod op peil te houden. Maar ook om de woningen grootschalig te verduurzamen of vervangen door beter toegankelijke woningen, waardoor Provides alternatieve woonruimte nodig zal hebben voor de huidige huurders.
Met het huidige aanbod is dit volgens Provides niet binnenstedelijk op te lossen en moet er ook serieus buiten de rode contouren worden gekeken. "Dan hebben we het niet over een nieuw Zenderpark, maar over een buurtschap dat geleidelijk groeit; stap voor stap, energieneutraal en van hoge kwaliteit."

De gemiddelde wachttijd voor een huurwoning is in vijf jaar opgelopen van 7,6 naar 9,4 jaar. Er zijn inmiddels 967 actief woningzoekenden in IJsselstein, waarvan 434 jongeren tot 30 jaar, 411 woningzoekenden van 30 tot 55 jaar en 122 van 55 jaar en ouder. Het totaal aan ingeschreven IJsselsteinse woningzoekenden is 8.126.

Meer berichten