Met medewerking van Fulcotheater kunnen de initiatiefnemers van de benefiet voor Yselvaert de stad deze week volhangen met posters. "We gaan voor een uitverkochte zaal." (Foto: Lysette Verwegen)
Met medewerking van Fulcotheater kunnen de initiatiefnemers van de benefiet voor Yselvaert de stad deze week volhangen met posters. "We gaan voor een uitverkochte zaal." (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Verrassende benefiet voor Yselvaert in het Fulcotheater

Eind januari gingen tussen tientallen boten ook de twee boten van Yselvaert verloren in de verwoestende brand in twee loodsen van Marnemoende. Het nieuws werd massaal gedeeld op Facebook. Een oproep was de aanzet tot de benefietvoorstelling in Fulcotheater op zondag 18 maart.

IJSSELSTEIN - Sylvia Borgers riep al eens eerder wat op Facebook over plastic soep in de IJsselsteinse grachten, wat leidde tot een spontane opruimactie van tientallen vrijwilligers. Op 6 februari reageerde ze op de brand: 'Volgens mij is het niet zo ingewikkeld om een benefiet avond te organiseren voor Ysselvaert toch??' Ze tagde wat mensen en organisaties. 'Ik wil nu al een kaartje voor mijn hele gezin en ik weet nog niet eens wie er komt optreden.' Direct liep het storm met reacties en aanbod. "Ik heb contact gezocht met Ed Caris van Fulcotheater, Vincent van den Berg vanwege zijn financiële kennis en netwerk en met Hans van Dis van Yselvaert." Met resultaat: de datum werd gepland en de organisatie van de voorstelling en alles eromheen kwam snel op gang. Van Dis is blij: "Die steun, het saamhorigheidsgevoel – met als rode draad 'Yselvaert voor en door IJsselstein' – is hartverwarmend. We juichen elk initiatief toe, want er is veel meer geld nodig voor de twee boten dan Yselvaert bij elkaar kan krijgen. Wie niet naar de benefiet kan, kan ook doneren op ons rekeningnummer. Kijk op de website www.rondvaartenijsselstein.nl." Het programma is nog een verrassing. "Dankzij de contacten en ervaring van Ed Caris in ieder geval een kwaliteitsprogramma", weet Van den Berg. "Het programma met muziek, dans en artiesten is een volle zaal waard." Iedereen werkt om niet mee. De opbrengst gaat volledig naar Yselvaert. Caris gaat ervoor: "Yselvaert is uniek, er zijn niet veel plaatsen met rondvaarten en een organisatie met zoveel enthousiaste vrijwilligers. Dat mag niet door domme pech verloren gaan." Van den Berg: "De boten – Vrouw Berthe en Heer Gijsbrecht – vormen ook een rechtstreekse binding met de historie van de stad en zetten de stad op de kaart." De organisatoren hopen ook op bijdragen van de gemeente en IJsselsteinse clubs en goede doelenfondsen. "Het CDA wil donderdag een motie indienen voor verdubbeling van de benefietopbrengst."

Kaarten voor de benefiet op zondag 18 maart om 15.00 uur kosten 20 euro. Reserveren bij de kassa van Fulcotheater aan de Overtoom, telefonisch (030) 688 42 30 of via www.fulcotheater.nl. Kijk ook op Facebook: FB Benefiet actie nieuwe boten Yselvaert.

Meer berichten