Foto: Lysette Verwegen

Daar is Bontfire weer

IJSSELSTEIN – In de gang van woonzorgcentrum Ewoud prijkt sinds vorige week een blijvende herinnering aan het overleden 'paard van de Koning': Bontfire.

Else Goselink (links) schilderde als nagedachtenis een prachtig portret van het paard. Mevrouw Blitterswijk, die in 2013 bij de overhandiging van het paard aan de Koning was betrokken, kon wegens ziekte het schilderij niet onthullen. Mevrouw Mertens, ook aanwezig bij het bezoek van het Koningspaar, nam de honneurs waar. Ze pinkt een traantje weg. "Prachtig, ze is het helemaal. Het lijkt wel of Bontfire vanaf het schilderij naar haar stal in de dierenweide kijkt." Dat de dierenarts het paard vorig jaar onverwacht, wegens gezondheidsproblemen, moest laten inslapen was een slag voor de bewoners van Ewoud en de bezoekers aan de dierenweide. "Nu hebben we haar weer een beetje terug", vindt medewerkster Reina Karelse. "De bewoners vonden Bontfire een mooi, lief, klein paardje."

Else Goselink is blij. "Mijn schoonmoeder heeft hier jaren gewoond, mijn vader sinds enkele maanden. Ik hoorde dat er over een schilderij werd gedacht. Dit is mijn cadeau aan het Ewoud." (Foto: Lysette Verwegen)

Meer berichten