In de kloosterspeeltuin zijn – behalve als het regent – altijd kinderen te vinden. (Foto: Lysette Verwegen)
In de kloosterspeeltuin zijn – behalve als het regent – altijd kinderen te vinden. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Kloosterspeeltuin klaar voor het vijfde seizoen

Met een bloemenfeest begint zondag van 13.00 tot 16.00 uur in de Kloosterspeeltuin aan het Anna van Burenpad 'officieel' het vijfde seizoen.

IJSSELSTEIN - De speeltuin die vijf jaar geleden werd geopend - bedacht en bestuurd door vrijwilligers - trekt steeds meer bezoekers. Dagelijks zijn er (groot)ouders met kinderen te vinden. "Overal vandaan", vertelt Carla Post. "Sommige bezoekers vinden onze speeltuin leuker vinden dan het Utrechtse Máximapark. Er komen zelfs kinderen uit Leerdam hier hun verjaardag vieren." De Kloosterspeeltuin was als een van de weinige ingericht op kinderen met een beperking en met de nadruk op een natuurlijke en avontuurlijke manier spelen. "Kinderen vinden het heerlijk om een uurtje 'uitgelaten' te worden. Het is hier alleen stil als het regent." Het vijfde seizoen biedt nog meer activiteiten en verbinding met andere organisaties: "Scouting Nico Steenbeek gaat activiteiten ontplooien; er wordt tweemaal familieyoga gegeven; er staan muzikale en creatieve activiteiten op stapel, workshops en bezoek van Circus Moustache." Daarnaast gaan ook bekende succesnummers door: "Zoals: dansclinics, de openluchtdienst, mini-IJVO, Koningsdag, Halloween, dierendag en samenwerking met SKIJ-BSO." Voor de continuïteit zijn vrijwilligers en meer Vrienden van de speeltuin altijd van harte welkom. Kijk voor alle informatie op www.speeltuinkloosterplantsoen.nl.

Meer berichten