Daisy reist graag de wereld rond om haar blik te verruimen. Maar vijf weken op een onbewoond eiland in de Indische Oceaan met Expeditie Robinson is toch iets anders. Ze hoopt dat het lukt. (Foto: Karin Doornbos)
Daisy reist graag de wereld rond om haar blik te verruimen. Maar vijf weken op een onbewoond eiland in de Indische Oceaan met Expeditie Robinson is toch iets anders. Ze hoopt dat het lukt. (Foto: Karin Doornbos) (Foto: Karin Doornbos)

IJsselsteinse in voorronde Expeditie Robinson

Meedoen aan Expeditie Robinson. Dat is de ultieme uitdaging voor spelletjesfanaat Daisy de Groot (27) uit IJsselstein. Expeditie Robinson is een survivalprogramma van RTL5, dat dit najaar voor de negentiende keer wordt uitgezonden. Daisy heeft er zin in, maar moet eerst door de voorrondes.

IJsselstein - Enthousiast vertelt ze waarom ze zich naast haar drukke baan als arts in een ziekenhuis heeft aangemeld. "De fysieke en mentale ontberingen, én het sociale aspect, maken het een ultieme uitdaging". En: "Ik ben nogal fanatiek op het gebied van spelletjes". Dat het om een televisieprogramma gaat vindt ze minder interessant. "Als het niet zou worden uitgezonden, zou ik me ook opgeven."
Daisy is sportief en avontuurlijk aangelegd en heeft al veel gezien. Zo heeft ze een aantal maanden rondgereisd door Australië en bezocht ze Azië. Ze gaat graag naar landen waar ze niet eerder is geweest om zo haar blik te verruimen. De kandidaten van expeditie Expeditie Robinson worden voor vijf weken op een onbewoond eiland in de Indische Oceaan gedropt en moeten zien te overleven met wat de natuur biedt. Ze mogen behalve wat kleding niets meenemen. "Zelfs geen tandenborstel.'' Honger en verveling leiden niet zelden tot ruzies en intriges. Er worden regelmatig complotten gesmeed. Je weet nooit wie je kunt vertrouwen. Uiteindelijk wil iedereen winnen. Daisy hoopt dat haar empathische vermogens haar ver brengen en ze houdt niet van vals spelen. "Maar je weet nooit hoe je in zo'n situatie reageert."
De expeditie bestaat uit twee kampen die met soms zware proeven tegen elkaar strijden. Berucht is de 'eetproef' waarbij de deelnemers geitenogen, krekels en wormen voorgeschoteld krijgen. Daisy ziet daar niet tegenop. "Leuk is anders, maar als arts ben ik daar nuchter over. Het is gewoon collageen en weefsel."
Het winnende team krijgt een beloning in de vorm van eten of telefonisch contact met het thuisfront. De verliezers moeten tijdens de 'eilandraad' iemand van het eigen team naar huis stemmen. Maar zover is het nog niet. De voorrondes alleen al zijn pittig genoeg.

De aspirant-kandidaten krijgen gedurende zeven weken opdrachten die ze in een video moeten verwerken. Zodra de video online staat kan er gestemd worden. Gaat Daisy IJsselstein op de kaart zetten? Ze kan iedere stem goed gebruiken. Ga naar www.expeditierobinson.nl zoek op Daisy de Groot en stem haar naar de eindselectie. Stemmen kan tot 9 april.

Meer berichten