Mijn leven als IJsselsteinse jongere

Heerlijk om te zien

Het is heerlijk om te zien dat de temperaturen weer omhoog gaan, de terrasjes in IJsselstein weer volstromen en er weer een lach op iedereen z'n gezicht verschijnt. Het is heerlijk om de lente opnieuw met eigen ogen te mogen ervaren en we weer naar buiten kunnen, na dagenlang in huis te hebben moeten bivakkeren met een kop chocolademelk in de hand, vernikkelend van de kou. Hopelijk heeft u allemaal een fijne Pasen gehad, heeft u alle verstopte eitjes kunnen vinden en heeft u net als ik wederom erg genoten van het paasspektakelstuk The Passion, wat dit jaar plaatsvond in de Bijlmer als het decor voor Jeruzalem.
Voor mij is dit evenement echt een hoogtepunt van de paasdagen, de vertolking van misschien wel het mooiste verhaal dat er bestaat, al moet u het natuurlijk wel geloven. Maar dan nog kan er met de licht aangepaste Nederlandstalige nummers zeker wel de gevoelige snaar geraakt worden.
En dat is iets wat bij mij jaarlijks het geval is. Zelf ben ik christelijk en een enorme fan van veel Nederlandse nummers, op de onzinnige, niet diepgaande flut teksten van de hedendaagse rap na. Wel deed er voor het eerst een rapper mee en het verbaasde me hoe goed hij was en hoe hij uiteindelijk een van de beste nummers van de avond neerzette, met een zeer krachtige en inspirerende tekst. Een tip die ik graag aan u meegeef, is om wel even de songtekst erbij te pakken wanneer hij begint met zijn rap, want het tempo van deze beste man is echt fenomenaal.
Wat ook bijzonder blijft om te zien, is dat dit programma nog steeds elk jaar zo goed ontvangen wordt door de Nederlanders, want net als voorgaande jaren keken er weer ruim drie miljoen mensen, wat echt bizar veel is. Het paasevangelie houdt anno 2018 nog steeds veel mensen bezig en daar geef ik ze geen ongelijk in, want het is prachtig en uniek.

Bram Wijnholt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden