Het bingoteam zorgt elke maand voor mooie prijzen en gezelligheid. (Foto: Lysette Verwegen)
Het bingoteam zorgt elke maand voor mooie prijzen en gezelligheid. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Gezellig elke maand met z'n allen aan de bingo

Vorig jaar zag het ernaar uit dat de maandelijkse bingoavond in De Oase na jaren zou eindigen. Maar dankzij een nieuw team, met ondersteuning van oud-organisator Nico van Sijl, draait de bingo letterlijk en figuurlijk weer op volle toeren.

IJSSELSTEIN - Fanatieke bingospelers uit de hele regio komen elke tweede vrijdag van de maand graag naar IJsselstein. "Elke keer zijn er zeker tachtig spelers", vertelt Hans van der Voorn. De bingoavonden dateren uit de tijd dat de welzijnsstichting nog in de Abbink Spainkstraat was gevestigd en Nico van Sijl de activiteit organiseerde. "Hij heeft het jaren gedaan, maar sinds hij zich door persoonlijke omstandigheden wat moest terugtrekken steunt hij ons met raad en daad." Het team heeft de handen vol aan de bingo. "Twee weken na de bingo beginnen we met z'n achten alweer met de voorbereidingen voor de volgende maand. We verdelen en wisselen de taken." Het team geniet van het enthousiasme. "De avond voorziet in een behoefte en het is laagdrempelig en gezellig. We draaien tien rondes voor prijzen en de superronde voor 100 euro cash."
De volgende bingoavond is op vrijdag 13 april. Bingoliefhebbers vanaf 18 jaar zijn om 20.00 uur welkom in wijkservicecentrum De Oase aan de Benschopperweg 342 om – onder het genot van een hapje en een drankje – bingo te spelen voor mooie prijzen. Toegang is gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Meer berichten