Mijn leven als IJsselsteinse jongere

Ik kan niet wachten

Gefeliciteerd als u voor PSV bent, en helaas niet als u voor Ajax bent. Op het moment van schrijven staan beide ploegen echter nog in een ware confrontatie tegenover elkaar in het Philipsstadion, met het kampioenschap als hoogste haalbare prijs. Waarom je voor een van de twee clubs zou zijn is voor mij een raadsel, want het mooiste stadion op aard ligt namelijk maar op zo een vijftien kilometer van het pittoreske IJsselstein vandaan.
Maar goed, woensdag de 18e van april, vandaag de dag, is voor mij wel een lekkere datum hoor. Een dag waarin de verlossing van de toetsweek nabij is en het is de dag voordat ik, die zo graag journalist wil worden, naar het Parool in Amsterdam ga om een kijkje te nemen op de redactie van deze krant met zijn rijke verleden. Waanzinnig om al op zo een jonge leeftijd de kans te mogen krijgen om op de redactie van een mooie krant in de hoofdstad van Nederland te mogen kijken, waar ik Frenk nog zeer hartelijk voor wil bedanken. Nou is Amsterdam nou niet bepaald de stad waar ik al te graag kom, wat zeg ik, ik ben er nog nooit geweest. Na zeventien jaar Amsterdam gemeden te hebben ga ik eindelijk de reis maken richting de stad van de grachten en de heerlijke geur van, (kuch), stroopwafels zou ik maar zeggen. Nee, met alle gekheid op een stokje, Amsterdam is een schitterende wereldstad en ik kan niet wachten om dit avontuur aan te gaan. Het wordt allereerst een mooie zoektocht naar het gebouw van het Parool, wat helaas niet te belopen is vanaf het station. Dat wordt dus de bus pakken, maar dan is het nog de vraag welke en waar er precies moet worden uitgestapt, enzovoorts.
Waar ik vooral benieuwd naar ben, is hoe ze mij als broekie gaan begeleiden. Misschien gooien ze me wel meteen voor de leeuwen, maar dat zou ik alleen maar leuk vinden. Het is in ieder geval een experience of a lifetime, om het zo maar eens uit te drukken.
Volgende week hoort u alles van me.

Bram Wijnholt

Meer berichten