Personeel van Isselwaerde geniet al van de demonstratie van de belevenistafel. (Foto: Lysette Verwegen)
Personeel van Isselwaerde geniet al van de demonstratie van de belevenistafel. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: Lysette Verwegen)

Isselwaerde heeft de zo begeerde belevenistafel

Er is een paar maanden hard gewerkt aan de fondsenwerving en sponsoring, maar het is gelukt: woonzorgcentrum Isselwaerde heeft de zo gewenste Belevenistafel in huis. Personeelsleden hebben inmiddels instructie gehad en kennen de mogelijkheden van de aanwinst.

IJSSELSTEIN - De instructeur van de leverancier laat de mogelijkheden van het uitgebreide spelpakket zien dat door Isselwaerde bij de tafel is aangeschaft. 'Leef met vlag en wimpel, hou het simpel', is de achterliggende gedachte waarmee de ontwerpers – afkomstig uit het onderwijs de spellen hebben ontwikkeld. Simpele teken-, foto- en toverprogramma's en spelletjes, al dan niet met geluid, die de motoriek bevorderen. "Alles speelt in op de mogelijkheden van de gebruiker en leidt altijd tot reactie", vertelt hij. De tafel kan zelfs via internet worden aangesloten om tv of Netflix te kijken of zelfgemaakte fotobestanden en filmpjes te vertonen. Met de bluetoothspeaker kan de tafel zelfs een jukebox worden. De tafel is verstelbaar voor rolstoelgebruikers en het beeld is wendbaar. Zijn mooiste ervaringen: "De reacties, en de lach op het gezicht van de gebruikers. Of de verbazing als mensen ontdekken wat ze allemaal nog kunnen, zelfs bij mensen met vergevorderde dementie." Voor Tineke Zwambag en Elly van Groeningen, initiatiefnemers voor de aanschaf, een reden om door te gaan met de fondsenwerving. "We gaan voor een tweede tafel!"

Meer berichten