Liesbeth Vergeer en een van de bewoners leggen de laatste hand aan de 'boomkous'. (Foto: Isselwaerde)
Liesbeth Vergeer en een van de bewoners leggen de laatste hand aan de 'boomkous'. (Foto: Isselwaerde) (Foto: Lysette Verwegen)

Kronenburgplantsoen heeft een altijd kleurige boom

Midden in het groen van het Kronenburgplantsoen staat een boom die in alle jaargetijden zijn kleur zal behouden. De stam van de boom is namelijk bekleed met een bontgekleurde 'kous' van aan elkaar genaaide gebreide en gehaakte lapjes; het resultaat van de creativiteit van bewoners van de woonzorgcentra Isselwaerde, Mariënstein en Ewoud.

IJSSELSTEIN - Onder leiding van de activiteitenbegeleiders werd jarenlang op woensdagmorgen door bewoners een uur gebreid of gehaakt. Maar wat te doen met al die kleurige lapjes? Na menig uurtje besteed te hebben aan het verbinden van de lapjes ontstond de 'kous' voor de boom. "Een hele klus", vertelt Liesbeth Vergeer, een van de welzijnsmedewerkers. "Maar de bewoners waren blij verrast én trots toen ze het resultaat zagen." Van de onthulling werd een feestje gemaakt met koffie en gebak in het grand café van Isselwaerde met uitzicht op de kleurige boom. "Veel van de breisters en haaksters waren aanwezig en we hebben ook de buren uitgenodigd. Na de koffie zijn we met z'n allen naar de boom gelopen om de laatste hand te leggen aan dit project." Veel bewoners zochten hun eigen gebreide stukje en wisten dat zelfs te vinden. "Het project is ook een bekroning voor een handwerk dat soms dreigt te verdwijnen, maar bij de oudere generaties nog steeds populair is. We hopen dat mensen die hier wandelen van dit kunstwerk zullen genieten."

Meer berichten