Voorzitter Coert van Ee van het Rode Kruis IJsselstein overhandigde als dank voor de ontvangst een kunstwerk van Angenelle Thijssen. (Foto: Guy Verellen / Nnieuws.be)
Voorzitter Coert van Ee van het Rode Kruis IJsselstein overhandigde als dank voor de ontvangst een kunstwerk van Angenelle Thijssen. (Foto: Guy Verellen / Nnieuws.be) (Foto: Nnieuws.be Guy Verellen)

Bij de Belgische vrienden van het Rode Kruis

Dit bericht over het bezoek van het IJsselsteinse Rode Kruis aan het Rode Kruis Herentals kregen wij van onze collega in Herentals.

(door Guy Verellen/Nnieuws)

Herentals - Zondag was een feestelijke dag bij het Rode Kruis. 'Onze Nederlandse collega's van het Rode Kruis IJsselstein hadden we uitgenodigd,' zegt Roel Dekort, RK communicatie. 'In het kader van de jumelage met onze afdeling kwamen ze de vriendschapsbanden nog wat steviger aanhalen. Onze IJsselsteinse vrienden konden de ganse dag genieten van de opening van het toeristisch seizoen, en een geleid bezoek brengen aan onze stad.'

'Vandaag reikten we ook de diploma's uit van onze combinatiecursus Eerste hulp en Helper aan onze 28 geslaagde cursisten. Om dit alles nog een feestelijker tintje te geven organiseerden we ook ons ledenfeest.

We willen onze vrijwilligers danken voor hun onbaatzuchtige inzet. We huldigden Guy de Ceuster voor zijn 10 jaar medewerking, Claire Swaans en Jan Van den Broeck voor hun 50 jaar medewerking. Ook Josphine Aerts kreeg een welverdiende bloementuil voor 50 jaar inzet.'

Voorzitter Coert van Ee van RK IJsselstein deed een fijn dankwoordje voor de prachtige ontvangst vandaag en overhandigde een origineel kunstwerkje. De voorzitter van het jumelagecomité in IJsselstein H. Post rondde af : 'De jumelages blijven een prachtig initiatief dat sinds 1982 ononderbroken vruchten afwerpt.'. Burgemeester Jan Bertels bevestigde de visie rond jumelages.

Bekijk het originele bericht op: nnieuws.be/artikel/rode-kruis-diplomas-en-jumelage-met-rk-ijsselstein

Meer berichten