Mijn leven als IJsselsteinse jongere

Naar de film

Een goede film is soms erg ver te zoeken. De meest nieuwe films zijn vaak zwak qua verhaallijn en inhoudelijk niet erg sterk, maar af en toe bezoek ik de bioscoop en zit er juist wel weer een goede tussen. Met Koningsdag had ik het enorme gelukje om de eigenaar te worden van de trilogie van Lord of the Rings films, oftewel In de ban van de ring. Dit zijn films die een unieke belevenis geven en laten zien waar het op staat, met een inhoudelijk goed verhaal en een zenuwslopend plot. Waarom iemand zulke topstukken als rommel afdankt op zo'n markt is voor mij een raadsel, maar het zij zo.
Laatst ben ik dus naar de bioscoop geweest met een vriend, en wel naar de allernieuwste Marvel film, Infinity War, die door iedereen werd aangeprezen als een wereldfilm. Ik heb me die 160 speelminuten toch wel erg goed vermaakt, maar dat kwam toch vooral doordat we een grote hoeveelheid aan lekkers tot onze beschikking hadden, denk aan een kilozak M&M's en een grote zak popcorn. Door de vele gevechten zat je gedurende de film wel degelijk op het puntje van je stoel, maar het verhaal zelf vond ik niet echt indrukwekkend, iets wat ik anders gewend was bij menig Marvel films. Als u de film nog niet heeft gezien, lees dan niet verder. Het verhaal is in één zin namelijk te verklaren. Een slechterik krijgt gedurende de film alle macht en bijna iedereen gaat dood. Misschien dat de makers van deze film toch wel een soort van onverwachte plottwist konden verwerken, want dit was een wel heel geleidelijk proces. Maar goed, het was toch wel vermakelijk en het was een mooie avond. Als beoordelaar zou ik de film 7 van de 10 punten geven. Maar een echte klassieker zou het nooit kunnen worden. En natuurlijk is het zeer lastig om een wereldfilm te maken, maar het verleden heeft laten zien dat dat wel degelijk kan. Het is wachten op de volgende.

Om niet te vergeten wil ik al de examenkandidaten heel veel succes wensen met de examens en ik hoop dat voor jullie allemaal over een paar weken de vlag uit kan. Veel geluk!

Bram Wijnholt

Meer berichten