De kinderen leefden zich uit tijdens de sport- en spelmiddag van Vitaal IJsselstein. (Foto: Welmoed Osinga)
De kinderen leefden zich uit tijdens de sport- en spelmiddag van Vitaal IJsselstein. (Foto: Welmoed Osinga) (Foto: Lysette Verwegen)

Vitaal IJsselstein zet kinderen aan tot bewegen

Tussen de twee- en driehonderd kinderen van 4 tot 12 jaar namen vrijdag deel aan de sport- en spelmiddag op het Podiumterrein, georganiseerd door Vitaal IJsselstein. Tien verschillende verenigingen deden mee.

IJSSELSTEIN - Er kon gesport en bewogen worden bij een tiental sportverenigingen. Fysiotherapie De Groene Biezen gaf informatie over gezond bewegen voor kinderen met een beperking, terwijl kinderopvang SKIJ gezonde snacks verzorgde. Coördinator Chris Jansen van Jorksveld kijkt tevreden terug op het evenement. "Alle deelnemende organisaties hebben een buurtsportcoach, gericht op doelen binnen hun eigen organisaties. Maar zij zijn ook de contactpersonen binnen Vitaal IJsselstein, met als gezamenlijk doel IJsselstein gezond in beweging te krijgen." De korte lijnen binnen Vitaal IJsselstein maken snelle communicatie en afstemming mogelijk. "We weten van elkaar wat er speelt aan vitaliteit en beweging in de stad. We kunnen gezamenlijke activiteiten organiseren voor alle doelgroepen – van jeugd en jongeren tot volwassenen en senioren – en gebruik maken van elkaars kennis, mogelijkheden en diensten." Het JOGG – Jongeren op gezond gewicht – is inmiddels opgegaan in Vitaal IJsselstein. "We hebben de pagina Vitaal IJsselstein op Facebook en er staat al een evenement gepland in Zenderpark, aan het begin van het nieuwe schooljaar op het schoolplein van De Torenuil."

Meer berichten