Foto: archief Peter Vos
Foto: archief Peter Vos

Grootste Kerstboom wordt nog mooier

IJsselstein - Ook dit jaar gaat de Grootste Kerstboom in IJsselstein aan. Tussen 10 december en 6 januari is de 366 meter hoge verlichte zendmast opnieuw een baken voor de wijde omtrek.

Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting Grootste Kerstboom is blij dat de boom voor de 19e keer aan gaat: "De Grootste Kerstboom hóórt bij Kerst. We zijn blij dat we deze traditie in ere kunnen houden dankzij bijna 3000 donateurs, de Vrienden van de Grootste Kerstboom en onze sponsoren."

Nadat vorig jaar nieuwe verlichting werd geïnstalleerd, is op basis van deze ervaringen de duurzaamheid en zichtbaarheid verbeterd. Lichtspecialist en sponsor Ampco Flashlight Rental heeft in samenwerking met InventDesign er voor gezorgd dat de 120 led-lampen zijn voorzien van een sterkere behuizing, nieuwe connectors en een verbeterde optiek. Hierdoor zijn de lampen beter bestand tegen de extreme omstandigheden tijdens het inhijsen en de winterse invloeden op grote hoogte. Met de verbeterde optieken moet ook het led-licht egaler en beter verspreid worden.

Bovendien zal de witte voet van de mast dit keer weer in de schijnwerpers worden gezet, nadat deze vorig jaar onverlicht moest blijven omdat de oude verlichting het had begeven.

De nieuwe schijnwerpers zijn, net als de lampen in de mast, met een computer te bedienen. Dat zorgt ongetwijfeld voor een fraai gezicht als op zaterdag 10 december de lampen worden ontstoken en de boom opnieuw 'danst' op een kersthit. 

Het ontstekingsevenement op zaterdag 10 december vindt ook dit jaar plaats op het Podiumterrein. Het programma begint om 19.00 uur met gezellige muziek. De ontsteking is om 20.00 uur. Nadere details volgen.  

Meer info op: www.degrootstekerstboom.nl

Meer berichten