De letters 'Cabauw Airport' langs de N210 maken duidelijk dat hier volgende maand een luchthaven geopend zal worden. "Maar dit is slechts het begin.'' (Foto: Kubus)
De letters 'Cabauw Airport' langs de N210 maken duidelijk dat hier volgende maand een luchthaven geopend zal worden. "Maar dit is slechts het begin.'' (Foto: Kubus) (Foto: PR Kubus)

Dorp in rep en roer door polderbaan Cabauw Airport

Deze zomer zal Cabauw voor één dag haar eigen luchthaven hebben: Cabauw Airport. De opening van Cabauw Airport zal plaatsvinden op zaterdag 7 juli in de vorm van een festival genaamd 'Werelds Cabauw'. Op die dag kun je voor één keer wandelend naar je vakantiebestemming.

Cabauw - Op dit moment is heel Cabauw in rep en roer om alles voor 7 juli af te hebben. ''Er is een Cabauwse 'polderbaan' gemaakt op de Nicolaas van Catsweg en de letters 'Cabauw Airport' staan langs de N210 om duidelijk te maken dat hier volgende maand een luchthaven geopend zal worden", vertelt Coraline van Kubus uit Cabauw. "Maar dit is slechts het begin. Het moet een hele belevenis worden inclusief paspoortcontrole en taxfreeshops. En daarnaast tref je allerlei hints in de tuinen van Cabauw om Werelds Cabauw nog meer bekendheid te geven."

Tijdens het Werelds Cabauw Festival kunnen alle bezoekers vanaf Cabauw Airport 'vliegen' naar in totaal zeventien landen, gerealiseerd door Cabauwse vriendengroepen, buurtgenootschappen, zangkoren en verenigingen. Zo is het onder meer mogelijk om te backpacken Down Under, voor één keer deel te nemen aan een Schotse Highland games, op avontuur te gaan in het Wilde Westen of eindelijk eens tot rust komen op een van de eilanden. ''Dit alles maakt Werelds Cabauw een festival zonder grenzen voor wereldreizigers in eigen dorp.''

Cabauw Airport wordt op zaterdag 7 juli om 15.00 uur officieel geopend op het evenemententerrein van Cabauw aan de Cabauwsekade 41. Iedereen is welkom. De entree bedraagt 5 euro, kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee. Het festival is tot 22.00 uur open. Daarna is er een eindfeest in de vertrekhal.

Werelds Cabauw wordt georganiseerd door Kubus. Kubus is de activiteitencommissie uit Cabauw opgericht met als doel voor Cabauw en omstreken invulling te geven aan het organiseren van activiteiten op het gebied van vorming, sport, ontspanning en cultuur. Zo heeft Kubus onder andere in 2013 de Cabauwse Parade georganiseerd en daarnaast ook de de Museumnacht in 2009, Cabauw 750 jaar in 2003 en de Cabauwse filmdagen in 1996. In 2018 vond Kubus het weer tijd voor een groot evenement, en dit keer dus in de vorm van een Werelds Cabauw Festival.

Via de website www.kubuscabauw.nl en onze facebook pagina van Kubus Cabauw blijf je op de hoogte over de vorderingen van alle bestemmingen en de bouw van Cabauw Airport. Houd deze dus goed in de gaten!

Meer berichten