Carla Brokking ontvangt de taart van de Rotaryvertegenwoordigers, terwijl haar gasten uit Oeganda toekijken. (Foto: Rotary)
Carla Brokking ontvangt de taart van de Rotaryvertegenwoordigers, terwijl haar gasten uit Oeganda toekijken. (Foto: Rotary) (Foto: )

Rotaryclub sluit haar jubileumjaar af

Lysette Verwegen

Laatste taart voor Carla Brokking

Rotaryclub Lopikerwaard bestaat 20 jaar. Reden om een jaar lang elke maand een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje te zetten en te verrassen met een taart van ZOMO en een presentje. Carla Brokking ontving zaterdag in Lopik de laatste taart.

LOPIK/IJSSELSTEIN – Carla werd tijdens de Open Tuinen Dag in Lopik verrast, waar zij zelf ook haar tuin voor had opengesteld. Toen de twee Rotaryleden Katinka Wiertz en Harold van Velzen haar bezochten vroeg ze nietsvermoedend: 'Nog een taart?', omdat zij al allerlei lekkers had klaargezet voor de bezoekers aan haar romantische tuin. Het werd haar snel duidelijk dat deze taart voor haar was bestemd, als waardering voor haar vele vrijwilligerswerk. Carla is niet alleen actief als bestuurslid van de stichting Kunst en Cultuur in Lopik, maar ook in het bestuur van de Molen van Cabauw. Bovendien zit ze in de projectgroep Lopik NatuurLek en verzorgt ze rondleidingen in 't Dijkhuis van Jaarsveld. "En dat is niet alles", volgens van Velzen. "Ook buiten de landsgrenzen probeert Carla met haar enthousiasme en tomeloze inzet mensen en bedrijfjes te helpen die het verschil kunnen maken in een samenleving." Het is dan ook geen toeval dat bij het uitreiken van de vrijwilligerstaart ook kennis gemaakt kon worden met Johnson Basangwa en zijn vrouw Veronica die op dat moment bij haar logeerden. "Zij hebben een agrarisch bedrijf in Oeganda dat, mede door de hulp van Carla, inmiddels ook andere agrarische bedrijven in Oeganda helpt om de kwaliteit te verbeteren en verder te groeien."
Sinds oktober vorig jaar werden 20 taarten weggegeven. "In december hebben we de vrijwilligersorganisaties die deelnamen een de actie op het Cals College ook een bon voor een taart en presentje voor hun organisatie gegeven", vertelt Katinka. Er is bewust voor ZOMO gekozen: "Een bijzondere organisatie , waar cliënten met een beperking wonen en werken." De maandelijkse actie was een idee van voorzitter Irene Zijlstra. "Een leuk idee om naast grote acties, zoals de rotorbootrace voor de scoutingklimtoren, ook een jaar lang kleinschalig iets te doen."

Meer berichten