Juf Bertine arriveert in motor met zijspan bij de Regenboog
Juf Bertine arriveert in motor met zijspan bij de Regenboog (Foto: CBS De Regenboog)

Directeur neemt ronkend afscheid van de Regenboog

Maandag 9 juli heeft juf Bertine Folmer afscheid genomen als directeur van CBS De Regenboog in Lopik. Geheel in stijl werd zij op deze bijzondere dag opgehaald.

In de zijspan van een motorfiets plus ronkend escorte kwam zij op de Emmalaan aangereden. Daar stonden alle leerlingen, hun van nature reislustige juf, op te wachten. Binnen werd het feest voortgezet. Alle groepen presenteerden hun afscheidswensen voor de scheidende directeur op een speciale manier. Naast de vele kwaliteiten van de juf die geroemd werden (of soms ook getest) kan het niet anders of haar overbekende, schaterende lach werd vele malen aangehaald. Die lach zal gemist worden. Nooit meer direct horen of de juf op school is, ’t is wat.

Na schooltijd was er een gezellige receptie, waar veel ouders, oud-leerlingen en andere genodigden van de gelegenheid gebruik maakten om afscheid van juf Bertine te nemen.

Na acht jaar gaat juf Bertine de Lopikerwaard verlaten (zij was tegelijkertijd ook directeur van de Emanuelschool in Lopikerkapel) om elders haar activiteiten voort te zetten. Nu niet als directeur van één of meerdere scholen, maar als interim. Daar waar nodig zal zij, als zij gevraagd wordt, haar deskundigheid inzetten ten behoeve het basisonderwijs.

Meer berichten