Foto: Foto:
Mijn leven als IJsselsteinse jongere

Schitterend Zeeland

Ik ben terug van even weggeweest. Terug uit het schitterende Zeeland. Samen op kamp met dik dertig mensen heb ik een week lang de tijd van mijn leven gehad.

En daarbij hadden we ook nog eens gigantisch veel geluk met het weer, het enige wat we gezien hadden, was de zon. En wat doe je als je op kamp bent, je raadt het al, weinig slapen. En wat doe je in Zeeland als de zon veel schijnt, ook dat raad je al, heel veel naar het strand gaan. Een van de leukste strandactiviteiten was zeker weten de banaan. Dat is een enorme rubberboot in de vorm van een banaan, die wordt voortgetrokken door een waterscooter. Door zijn langwerpige vorm is de kans zeer groot dat je er af valt. En dat gebeurde bij ons ook dan ook meerdere malen. Het zilte zoute zeewater was trouwens heerlijk verkoelend.
Qua slaap hebben we niet uitsluitend in de muffe slaapzaal van het kamphuis geslapen, dat trouwens erg veel weg had van een broeikas, of een sauna. Één nacht zijn we met z'n elven illegaal de duinen in getrokken om daar een kamp op te bouwen. Geloof het of niet, dit was een van de beste nachten van het gehele kamp. Binnen een uur hadden we twee joekels van tenten staan, gemaakt van zeilen, touw, zand en hout. Rond een uur of twee gingen we lekker slapen onder het gezang van de krekels. Speurtochten door bossen vol teken waren ook kenmerkend voor deze week, die verschrikkelijk nare beestjes zaten werkelijk overal. En het waren er veel. De gezellige avondjes, waarin we onder andere jongens tegen de meiden speelden, waren ook super vermakelijk, we hadden echt een fanatieke groep.
En het eten, tja, ik heb zelf pasta mogen maken en had het gevoel dat het redelijk goed in de smaak viel. Maar een BBQ waarbij het vlees koud en aangebrand was, dat kon eigenlijk niet. Maar goed, deze week was in een paar woorden, gewoonweg fantastisch en onvergetelijk. Het bijkomen van weer een nieuwe ervaring kan beginnen.

Bram Wijnholt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden