Foto: Foto:
Mijn leven als IJsselsteinse jongere

We gaan beginnen!

In mijn vorige avontuur hebben jullie kunnen lezen, dat ik een nieuwe baan had gekregen als postbezorger voor Sandd. Na drie weken moet ik concluderen dat dit helemaal niks voor mij was en ben daarom ook per direct gestopt. Daar komt ook bij, dat ik net ben begonnen met mijn examenjaar en ik geen tijd heb.

De laatste stoot post was maar liefst 142 kilo, omdat ik de eer had gekregen de Ikea rond te brengen. Ik liep krom door de straten, mijn fiets steigerde, maar het was toch gelukt. Wel was het iets onvergetelijks en ik had het voor geen goud willen missen.

Maar goed, nu vallen we terug op dat ernstige onderwerp, de scholen zijn weer van start gegaan. Nederland heeft de traditie om dan overal spandoeken op te hangen met dezelfde leus, alsof het een groot volksfeest is. Ik weet natuurlijk beter. Ik begon vorige week dinsdag en werd hartelijk onthaald door mijn favoriete conciërge. Hij sprak de lovende woorden: 'Ik heb je gemist vriend', en dat was geheel wederzijds. Leraren proberen je bang te maken voor alles wat komen gaat in het examenjaar, grote werkstukken, de muziekavond, maar ik heb er eigenlijk gewoon hartstikke veel zin in. Dan is dit hoofdstuk ook weer afgesloten, denk ik dan.
Het is nog wel even zaak om alle zeilen bij te zetten in combinatie met de motivatie die ik nog over heb gehouden, om de middelbare school te trotseren, want dan kan ik eindelijk doen wat ik wil. Journalist worden. Op het moment dat jullie dit nu lezen ben ik waarschijnlijk nog bij het Klokhuis, waar ik een rondleiding mag krijgen door het mediapark en de geschiedenis van het programma mag aanhoren. Weer een mooie kans. Conclusie, het nieuwe jaar is van start.
Philip Freriks zegt het zo mooi aan het begin van de Slimste Mens: 'We gaan beginnen!'.

Bram Wijnholt

Meer berichten