Nationale titel of niet: Joy gaat gewoon door met waar ze goed in is; samen met haar baasje Alex van Eck zwerfafval opruimen en haar soortgenoten trainen. (Foto: Alex van Eck)
Nationale titel of niet: Joy gaat gewoon door met waar ze goed in is; samen met haar baasje Alex van Eck zwerfafval opruimen en haar soortgenoten trainen. (Foto: Alex van Eck) (Foto: )

Opruimhond Joy gekozen tot Dier van het Jaar 2018

Labrador Joy heeft een plaatsje veroverd als Dier van het Jaar tussen beroemdheden als poes Droppie, neushoorn Nicky, straathond Rupee, de leeuwtjes Marley en Elsa en politiehond Bumper, die eerder de titel van de jaarlijkse verkiezing in de wacht sleepten.

IJSSELSTEIN – Joy houdt van hondendingen, maar favoriet is het zoeken naar zwerfafval met baasje Alex van Eck. Ze is een voorbeeld voor andere honden die ook getraind worden en volgens kinderkrant Kidsweek een echte milieuheld.
Kidsweek reikt de titel elk jaar uit aan een dier dat iets bijzonders heeft gepresteerd of meegemaakt. Joy moest het opnemen tegen de Syrische oorlogstijgers Sayeeda en Sultan, de ontsnapkoe Hermien en de Belgische pechpoes Sprotje. Baasje Alex is supertrots. "Ik kreeg kippenvel toen we hoorden dat we gewonnen hadden." Samen met Joy nam hij zondag een cheque van 1000 euro in ontvangst voor zijn stichting Enjoycleaningup. De stichting zet zich in om wereldwijd honden te laten speuren naar zwerfafval en het milieu te verbeteren. "Mijn droom over een wereld vol opruimhonden en zonder zwerfafval komt een stapje dichterbij!" Daar was Joy liet het met een luide 'Waf!' mee eens.

Meer berichten